Telefoon: +31 (0)6 45 24 92 85     E-mail: info@norberthuijzer.com

Borgen en afsluiten van de verandering


Voltooien is een vaak vergeten fase. Zaken als borgen en dieper internaliseren van de veranderingen zijn noodzakelijk en hebben aandacht nodig. Afsluiten met een schone lei. Het succes mag worden gevierd. Het uitvaren is mooi maar het veilig bereiken van de haven is nog veel mooier. Het vastlegging van de verandering gebeurt in diverse, samenhangende tools. Dat maakt het veranderen inzichtelijk en begrijpelijk. Ook de zogenaamde onzichtbare elementen. Het begrijpen wat heeft gewerkt in welke context maakt dat de stakeholders en organisatie er van leert. De veranderkracht, het vermogen om te veranderen is toegenomen. De organisatie en de stakeholders zijn klaar voor de volgende veranderingen.

Het resultaat

De veranderkracht van je organisatie, afdeling. team en stakeholders is toegenomen. Elke geslaagde verandering maakt dat de stakeholders positief de volgende verandering aangaan.

 
De aandacht vasthouden

Tot de laatste minuut. De volgende trajecten zijn al begonnen, de focus ebt weg. Zaken worden niet goed afgehecht, succes wordt als normaal beschouwd. Juist bij het afsluiten kun je de energie vasthouden, zorgen dat van dat extra beetje samen- en teamgevoel. Dat beetje dat bij het volgende traject het verschil gaat maken. De volgende veranderingen kunnen ook slagen.


Referenties

Norbert strooit met modellen alsof de wereld uit patronen bestaat. Hij put uit een enorme schat aan theorieƫn en baseert daar zijn adviezen op. Stap voor stap maakt hij me duidelijk welke reactie het gevolg is van mijn actie. Norbert leert mij welke weg ik in kan slaan om de doelen te halen die ik mezelf stel. Hij analyseert de situatie en stelt een stappenplan voor: vandaag dit en dit, morgen dat en dat. Dit doe jij, dat zal ik voor je doen, we zien elkaar overmorgen weer. In hoog tempo gaan we samen aan de slag. Soms kan ik niet meegaan in een model en schuren onze karakters piepend langs elkaar. Vaker geniet ik van zijn kennis en maak dankbaar gebruik van de tools die ik daardoor aangereikt krijg. Met verbluffend resultaat.

Marjet Smits, Directeur ad Matres

Toe aan veranderen?

Wacht niet langer. Neem contact met mij op.