Telefoon: +31 (0)6 45 24 92 85     E-mail: info@norberthuijzer.com

Veranderen

Veranderen begint met vragen

Welke ambitie? Hoe ambitie om te zetten in doelen? Wat moet er veranderen? Wie moet er veranderen? Welke doelgroepen zijn er? Hoe en waarmee te communiceren? Wat moeten straks de klanten en medewerkers anders gaan doen en laten? Gaan we eerst aan het gedrag werken of eerst de processen aanpassen? Hoe krijgen we de stakeholders in beweging, in de juiste richting? Welke managementstijl is nodig? Op welke wijze betrokkenheid en vertrouwen te creëren? Wat wordt er straks van de organisatie concreet verwacht? Dit zijn nog maar enkele van de vele vragen die het implementeren met zich meebrengt. Gedurende het implementeren zullen steeds nieuwe vragen en vraagstukken worden geformuleerd. Het zoeken naar en beantwoorden van de vragen geeft keuzes, richting en scherpte aan de prioritering.

Aanbod

Mijn dienstenaanbod is gericht om managers, directeuren en ondernemers te ondersteunen bij het inzichtelijk maken van veranderkundige complexiteit van het implementeren van het beleid. Deze ondersteuning kan meerdere vormen aannemen. Ik bied de volgende diensten aan:

Persoonlijke ondersteuning

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van veranderingen. Je rol is die van veranderaar. Je ambitie is om de veranderingen succesvol te laten slagen. Ik geef hierbij persoonlijke ondersteuning.

Meer Lezen

Stellen van een diagnose

Wat is er aan de hand? Hoe is het zo gekomen? Hoe zit de omgeving van de betreffende organisatie in elkaar? Hoe functioneert de organisatie? Klopt het business model wel?.

Meer Lezen

Ontwerp de verandering

Ontwerpen van de verandering. Hoe te veranderen? Welke strategie? Hoe de veranderkracht te vergroten? Allemaal input voor het haalbare veranderplan.

Meer Lezen

Implementeren

De verandering uitvoeren. Interventies bewerkstelligen. Mensen en zaken gaan nu zichtbaar veranderen.

Meer Lezen

Het resultaat

Veranderen is altijd maatwerk, afgestemd op de situatie en de stakeholders. Het resultaat van de verandering is de waargemaakte ambitie, binnen de scope van de opdracht. Voorbeelden van resultaten van de veranderingen zijn:

 • Operationeel vooruit kunnen kijken
 • Optimale communicatie
 • Gedragen besluiten
 • Sturen met de juiste informatie
 • Heldere structuren
 • Uitstekende samenwerking
 • Goed leidinggeven
 • Verfrissende cultuur
 • Productieve teams
 • Competente en gemotiveerde stakeholders
 • Gezonde medewerkers met incasseringsvermogen
 • Wendbare organisatie
 • Meer veranderkracht

Ontvang de antwoorden

Zet de 1e stap 

persoonlijk
Persoonlijke afspraak
– Planning afgestemd op jouw agenda
– Op de Buurtboerderij of bij jou op kantoor

Deskundig, positief en vindingrijk

Norbert Huijzer

Ik ben Norbert en ik werk als verandermanager en sparringspartner. Ik geloof dat wanneer je de complexiteit en dynamiek van de huidige situatie begrijpt, je integraal kunt veranderen en zo kunt bereiken wat je ambieert. Veranderen is een fascinerend vak, mijn professie, waar ik elke dag met veel plezier mee bezig ben.  Ik verpak  veranderkennis in behapbare en meteen praktisch toepasbare brokken. ” 

Norbert Huijzer, Verandermanager & sparringpartner

Referentie

 “Ik werk in een complex bestuurlijke omgeving en ik had behoefte aan meer kennis en ‘gereedschappen’ hoe ik mijn netwerk van stakeholders nog efficiënter en effectiever kan benutten. Het was tijd om de stap te nemen om met iemand die wat verder van mij afstond, mij te helpen om deze behoeften te vervullen.  De keus voor Norbert was niet moeilijk, omdat hij als ervaren verandermanagement de juiste achtergrond heeft en hij zich vanaf het begin goed kon inleven in mij. In het trainingstraject dat ik bij Norbert heb gevolgd, stelde hij mij telkens de juiste vragen. Hij is doelgericht, praktisch, creatief en respectvol in zijn aanpak. Zijn theoretische onderbouwing maakt zijn aanpak tevens geloofwaardig.”

Drs. Fiona Kuperus-Tombal, Kwaliteitsmanager, ProRail.

Ambities waarmaken?

Begin met veranderen. Neem vandaag nog contact op