Telefoon: +31 (0)6 45 24 92 85     E-mail: info@norberthuijzer.com

Sparren

Een sparringpartner zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat

Je hebt dromen en ambities. Je wilt als manager, directeur of ondernemer steeds blijven groeien. Wellicht heb je als leidinggevende soms het gevoel dat je overal van moet weten, wat het soms lastig maakt om je kwetsbaar op te stellen binnen het bedrijf. Wel besef je dat alleen ook maar alleen is, en dat een klankbord van grote waarde is. “Hoe zou hij of zij het doen” of “hoe pakt een ander zoiets aan?” vraag je je soms af. Je hebt besloten dat je eraan toe bent om ondersteund te worden door een sparringpartner.

Inhoud

Sparren geeft je de mogelijkheid om ideeën, twijfels of belangrijke te nemen beslissingen tegen iemand aan te houden. Door te sparren kun je op een op een interactieve manier actuele problemen bespreken. Dat doen we op buitengewone werkplekken. Door face to face in gesprek te gaan krijg je meer inzicht in complexiteit, waardoor je problemen en dieperliggende oorzaken beter gaat begrijpen. Ik reik kennis aan op het moment dat het nodig is. Dit toepassen in de praktijk maakt dat je je competenties vergroot.
Als het nodig is pakken we, zeer praktisch, dingen samen op. Zoals het opstellen van een effectieve mail of een voorbereiding van het belangrijk gesprek. Ik zorg dat je op je koers blijft, dat je dure tijd, geld en energie besteedt aan de zaken die er toe doen. Zaken die je verder helpen, dat je je doelen behaald en dat je plezier houdt in waar je mee bezig bent. We blijven samen alert en spelen in op veranderingen.

Ben jij toe aan een sparringpartner? ‘Check het’ .

Sparren is luisteren, vragen stellen, begrijpen, overleggen, ideeën delen, voorzeggen, belangrijke gesprekken voorbereiden, zorgen en twijfels bespreken, kansen ontdekken, kennis ontvangen, vindingrijk zijn, competenties ontwikkelen, lachen, streng zijn, structuur geven, creatief zijn, brainstormen, proactief zijn, achterover leunen, feedback, samen aan de slag, oefenen, capoeira, focus geven, loslaten, ontwikkelen, groeien, dromen, intensief, ontspannen, versterken, ontdekken, samen begrijpen en oplossen.

Werkwijze

Mijn werkwijze is als volgt:

  • Tijdens het kennismakingsgesprek (gratis) onderzoeken we of we elkaar liggen en verkennen we de situatie en je ambities.
  • Tijdens intake gesprek onderzoeken we in detail je situatie, je uitdagingen, scope van het sparren en oplossingsrichtingen. Ik kan hierna aangeven wat je investering, in tijd en geld, is.
  • En welke resultaten je kunt verwachten.
  • We stemmen af wanneer en waar, waarbij Skypen en Whatsappen ook tot de mogelijkheden behoort, met elkaar aan het werk gaan.
  • Ook kan ik aangeven welke tools en trainingen, indien van toepassing, je zou kunnen gebruiken.

Ondersteuning: Zolang we met elkaar aan het werk zijn verleen ik 7 x 24 uurs ondersteuning, ik sta voor je klaar.
Duur: Face 2 face gesprekken duren in de regel 2 uur, trainingen 4 uur.
Doorlooptijd: varieert van weken tot maanden

Het resultaat

Sparren geeft je lucht, laat je vrijuit ademen, werkt bevrijdend en geeft vertrouwen. Je weet wat je moet doen, wat je moet laten(doen), wat te veranderen en hoe je dat gaat doen. Juist die combinatie van het kennis overdragen en het ontwikkelen van competenties is van toegevoegde waarde en zorgt ervoor dat je steeds meer en meer in de flow komt. Iets wat eerst zo veel energie kost, zoals dat ene moeilijke gesprek, ga je voortaan met vertrouwen te lijf. Het is de interactie dat je de eye-openers gaat geven en het behalen van bijzondere resultaten. Ik doe dit altijd met de diepste intentie om mijn klanten altijd het allerbeste te geven. Resume:

  • leuke, interessante en interactieve sessies
  • meer kennis, competenties, rust en energie
  • je ambities, binnen de scope van de opdracht, zijn waargemaakt
sparren

Sparren

Zet de 1e stap

persoonlijk
Kennismakingsafspraak
– Planning afgestemd op jouw agenda
– Op de bijzonder locatie in Amsterdam of bij jou op kantoor

Deskundig, positief en vindingrijk

norbert huijzerIk ben Norbert en ik werk als verandermanager en sparringspartner. Ik geloof dat wanneer je de complexiteit en dynamiek van de huidige situatie begrijpt, je integraal kunt veranderen en zo kunt bereiken wat je ambieert. Veranderen is een fascinerend vak, mijn professie, waar ik elke dag met veel plezier mee bezig ben.  Ik verpak  veranderkennis in behapbare en meteen praktisch toepasbare brokken. ” 

Norbert Huijzer, Sparringpartner & verandermanager

Referentie

 “Ik werk in een complex bestuurlijke omgeving en ik had behoefte aan meer kennis en ‘gereedschappen’ hoe ik mijn netwerk van stakeholders nog efficiënter en effectiever kan benutten. Het was tijd om de stap te nemen om met iemand die wat verder van mij afstond, mij te helpen om deze behoeften te vervullen.  De keus voor Norbert was niet moeilijk, omdat hij als ervaren verandermanagement de juiste achtergrond heeft en hij zich vanaf het begin goed kon inleven in mij. In het trainingstraject dat ik bij Norbert heb gevolgd, stelde hij mij telkens de juiste vragen. Hij is doelgericht, praktisch, creatief en respectvol in zijn aanpak. Zijn theoretische onderbouwing maakt zijn aanpak tevens geloofwaardig.”

Drs. Fiona Kuperus-Tombal, Kwaliteitsmanager, ProRail.

Kennismaken?

Aan de slag