Telefoon: +31 (0)6 45 24 92 85     E-mail: info@norberthuijzer.com

Krachtige tool: Verander Succesfactoren

De succesfactoren van veranderen

De faal- en succesfactoren zijn inwisselbaar. Als een factor niet succesvol wordt toegepast dan wordt de kans op niet-slagen, falen daarmee groter. Voor complexe veranderingen is het slaagpercentage tussen de dertig en veertig procent. De meest voorkomende faalfactoren zijn als volgt:
 • het moeilijk kunnen realiseren van de noodzakelijke betrokkenheid
 • het creëren van participatie
 • het onvermogen om medewerkers breed te informeren
 • leren zelfstandig te leren
 • zelfstandig te leren veranderen.

Succesfactoren

De ideale bestuurbaarheid is opgebouwd uit:
 • het zakelijke en menselijke (wat)
  • processen, verdienmodellen, businessmodellen, gedrag, gevoel, etc.
 • het menselijke (wie)
  • gedrag, houding, gevoel, verandercapaciteit (wat iemand aankan aan veranderingen), etc
 • sturen van het veranderen (hoe)
  • veranderplannen en interventies

Sturen met Verander succesfactoren

Komt dit je bekend voor? Je bent bezig met een verandertraject, maar het wordt steeds lastiger om resultaat te blijven behalen. Om je heen vang je kleine signalen op; mensen komen te laat of komen afspraken niet na. Negatieve zaken vragen langzaamaan steeds meer aandacht van je. Waarschijnlijk zijn er tijdens de start van het verandertraject cruciale factoren over het hoofd zijn gezien. Om draagkracht en commitment te creëren en een verandering tot een succes te laten worden, is het noodzakelijk om het zakelijke, menselijke en het sturen op verander succesfactoren op een integrale wijze te laten samenhangen. Pas dan kan er echt sprake zijn van een succes. Wil jij jouw verandertrajecten laten slagen? Bekijk dan de training Veranderen met succes. Om veranderingen stuurbaar te maken, is de Webapp Verander succesfactoren ontworpen. Tijdens de training heb je met de Webapp Verander succesfactoren een krachtige tool in handen, waarmee je evidence based complexe verandertrajecten tot een succes kunt maken.
 
Quiz 'Wat weet jij veranderen?'

70% van de veranderprojecten brengt niet het gewenste resultaat. Wat weet jij van veranderen? Doe de quiz en ontvang het Veranderhandboek. Het onmisbare boekje voor iedereen die met veranderen bezig is.

Doe de quiz

 
Training veranderen met succes

Verander- en transitie trajecten starten met ambitie, energie en enthousiasme. Hoe dit tot het einde toe vast te houden zodat de doelen worden bereikt? Na de training veranderen weet precies wat je hiervoor moet doen. En hoe de veranderingen daadwerkelijk laat beklijven in de organisatie.

Volg de training

 
Meer over de verandersucces factoren

Verandersucces factoren. Wat is dat precies? Lees er meer over (1800 woorden).

Lees meer